Αποκατάσταση Ουλών από Μεταμόσχευση FUT- Strip

Αποκατάσταση Ουλών από Μεταμόσχευση FUT- Strip

H τεχνική FUT- Strip αποτελεί μέθοδο μεταμόσχευσης μαλλιών η οποία τείνει να αντικατασταθεί  τα  τελευταία χρόνια  από πιο σύγχρονες μεθόδους, όπως είναι η λιγότερο επεμβατική τεχνική FUE. Η τεχνική FUT ή Strip  αφήνει μία επιμήκη ουλή στη δότρια-ινιακή χώρα η οποία  ξεκινά από το ύψος περίπου του ένα αυτιού και καταλήγει στο άλλο. Η τεχνική FUE δεν αφήνει σχεδόν καθόλου ουλές.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ουλή που έχει σχηματιστει μετα απο μεταμοσχευση μαλλιών με την τεχνικη FUT ή Strip

 

Λήψη μοσχευμάτων με την τεχνική FUE από τη δότρια ινιακή χώρα.

 

Ο ίδιος ασθενής  3 μήνες μετά από την μεταμόσχευση μαλλιών  με την τεχνική FUE, παρατηρούμε ότι δεν έχει προκληθεί κανένα σημάδι

 

Η βασική διαφορά μεταξύ των μεθόδων FUE και STRIP βρίσκεται στη διαδικασία λήψης των τριχοθυλακίων από τη δότρια περιοχή. Η διαδικασία της τοποθέτησης των τριχοθυλακίων είναι παρόμοια.

Ένα μεγάλο ποσοστό των ασθενών που καταφεύγουν στο δερματολόγο για μεταμόσχευση μαλλιών, έχουν υποβληθεί προηγουμένως σε μεταμόσχευση με FUT- Strip. Οι περισσότεροι από αυτούς έχουν ουλές που χρήζουν αποκατάστασης.

Τεχνικές αποκατάστασης ουλών FUT – Strip

Η αποκατάσταση των ουλών από μεταμόσχευση με τη μέθοδο FUT-Strip αποτελεί μια δύσκολη και απαιτητική διαδικασία που πρέπει να πραγματοποιείται μόνο από εξειδικευμένους γιατρούς με εμπειρία.

Οι τρεις βασικές τεχνικές για την αποκατάσταση των ουλών μετά από μεταμόσχευση FUT- Strip είναι οι εξής:

Τεχνική Πλαστικής Χειρουργικής

Με την τεχνική αυτή, πραγματοποιείται αρχικά εκτομή της ουλής που έχει δημιουργηθεί από τη μέθοδο FUT-Strip και στη συνέχεια, συρραφή του τραύματος με τη χρήση τεχνικής σύγκλισης τραύματος.

Η τεχνική αυτή εφαρμόζεται σε μέτριες ή μεγάλες ουλές, που περιβάλλονται από ελαστικό υγιές δέρμα. Η αποκατάσταση της ουλής αναμένεται 8-12 μήνες μετά την επέμβαση, με μείωση της ουλής ως 80%, κάνοντας την σχεδόν μη εμφανή.

Σε συγκεκριμένες περιπτώσεις, μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε συνδυασμό με την τεχνική FUE προκειμένου να επιτευχθεί ένα καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα.

 

Μεταμόσχευση Μαλλιών FUE

Η αποκατάσταση ουλών από τη μέθοδο FUT-Strip πραγματοποιείται με εξαιρετικά και απολύτως φυσικά αποτελέσματα μέσω της τεχνικής FUE. Χαρακτηρίζεται ελάχιστα επεμβατικού χαρακτήρα τεχνική, με πλεονεκτήματα όπως η γρήγορη ανάρρωση, ο ελάχιστος μετεγχειρητικός πόνος και  η γρήγορη επιστροφή στην καθημερινότητα. Τα τριχοθυλάκια μπορούν να συλλεχτούν τόσο από το τριχωτό της κεφαλής όσο και από άλλες περιοχές του σώματος.

Η αποκατάσταση της ουλής μέσω της τεχνικής FUE αναμένεται 10-12 μήνες μετά την επέμβαση. Παρέχει οριστική λύση στο πρόβλημα των ουλών που δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά με διαφορετικό τρόπο. Συνήθως η αποκατάσταση των ουλών απαιτεί μόνο μία συνεδρία και σε πιο δύσκολες περιπτώσεις δύο.

 

Κάλυψη της ουλής με μόνιμο ιατρικό tattoo

Η τρίτη επιλογή αποκατάστασης ουλών, σε περίπτωση που δεν ενδείκνυνται οι προηγούμενες δύο μέθοδοι, είναι να εφαρμοστεί μόνιμο τατουάζ  στην ουλή. Μέσω αυτής της τεχνικής καλύπτεται η ουλή με πολύ μικρά στίγματα ή γραμμές χρωστικής, ούτως ώστε η εικόνα να θυμίζει κοντά κουρεμένα μαλλιά.

Η μέθοδος αυτή πρέπει να εφαρμόζεται μόνο από εξειδικευμένους γιατρούς και προσωπικό. Απαιτεί εμπειρία και προσεκτική εφαρμογή. Σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις απαιτείται η χρήση τοπικής αναισθησίας για να μην είναι επώδυνη η διαδικασία. Σκοπός είναι να παρέχει ένα άρτια φυσικό και αισθητικό αποτέλεσμα, απόλυτα ασφαλές για τον ασθενή και χωρίς παρενέργειες για τους ασθενείς.

Τέλος, να σημειωθεί ότι το tattoo δεν αντιμετωπίζει το πρόβλημα της ουλής, αλλά απλά το συγκαλύπτει.

 

Icon

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΕΙΣ ΜΑΛΛΙΩΝ

20+
χρόνια
εμπειρίας

Στη μεταμόσχευση μαλλιών ο δερματολόγος – αφροδισιολόγος Dr. Καραλέξης παρέχει σύγχρονες υπηρεσίες στη Derma Hair Clinic.

Επικοινωνία

 • Διεύθυνση:
  Παπαδιαμαντοπούλου 4 &
  Βασ. Σοφίας,
  Μέγαρο Μουσικής
 • Τηλέφωνο: +30 210 723 2932
 • Email: info@dermahair.gr
 • Δευ-Παρ: 09.00-21.00
  Σάββατο: 09.00-16.00
  Κυριακή: Κλειστά
ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ
ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ