Μεταμόσχευση Μαλλιών Με STRIP-FUT

Μεταμόσχευση Μαλλιών Με STRIP-FUT

Η μεταμόσχευση μαλλιών αποτελεί τη μόνιμη μέθοδο αποκατάστασης της αραίωσης των μαλλιών. Είναι ενδεδειγμένα αποτελεσματική λύση που προσφέρει ικανοποιητικά αποτελέσματα σε άνδρες και γυναίκες.

Η μέθοδος FUT αποτελεί τον παραδοσιακό τρόπο εξαγωγής μαλλιών από τη δότρια περιοχή. Πρόκειται για ανώδυνη επέμβαση μεγάλης ακρίβειας, η οποία πραγματοποιείται με τοπική αναισθησία. Ο μετεγχειρητικός πόνος είναι ελάχιστος, ενώ δεν υπάρχει κανένας περιορισμός όσον αφορά την ηλικία και το φύλο. Ο υπεύθυνος γιατρός ωστόσο κρίνει αν ο υποψήφιος προς μεταμόσχευση είναι κατάλληλος για να υποβληθεί στην επέμβαση.

Γιατί η μέθοδος Strip-FUT έχει παραγκωνιστεί; Ποια είναι η καλύτερη μέθοδος στην μεταμόσχευση μαλλιών FUE ή FUT(strip);

Παρά την επιμονή κάποιων γιατρών στη συγκεκριμένη τεχνική της FUT, όλο και περισσότεροι γιατροί την εγκαταλείπουν λόγω της μόνιμης ουλής που αφήνει στο πίσω μέρος του τριχωτού της κεφαλής. Επίσης όλο και πιο πολλοί υποψήφιοι για μεταμόσχευση μαλλιών ζητούν επίμονα την πιο νέα τεχνική FUE που δεν αφήνει σχεδόν κανένα σημάδι. Σε μερικά άτομα η ουλή από την FUT φαίνεται έντονα ειδικά εάν έχουν αραιό μαλλί και δεν μπορούν να την καλύψουν.

Στο συνέδριο της ISHRS στο Los Angeles, USA που έλαβε χώρα στις 10-14 Οκτωβρίου 2018 , ο Dr  David Josephitis παρουσίασε την μελέτη του όπου σύγκρινε ασθενείς στους οποίους είχε εμφυτεύσει το μισό κεφάλι τους με τριχοθυλάκια που προέκυψαν από τη  λήψη τους με την τεχνική FUT και το άλλο μισό με τριχοθυλάκια που ελήφθησαν με την τεχνική FUE. Τα συμπεράσματά του ήταν ότι η τεχνική FUE υπερτερεί σε σχέση με την τεχνική STRIP-FUT.

Διάρκεια και κόστος επέμβασης

Η διάρκεια της επέμβασης ποικίλει ανάλογα με την έκταση της περιοχής και την ελαστικότητα του δέρματος του υποψηφίου. Αντίστοιχα και το κόστος εξαρτάται από την έκταση της περιοχής.

Η διαδικασία της μεθόδου STRIP-FUT

Η διαδικασία της μεταμόσχευσης μαλλιών με τη μέθοδο STRIP-FUT  ξεκινάει με τη λήψη τριχοθυλακίων από τη δότρια περιοχή, κάνοντας μία τομή  στο πίσω μέρος του κεφαλιού. Τα τριχοθυλάκια χωρίζονται ένα-ένα και τοποθετούνται στην περιοχή που υπάρχει αραίωση. Η ουλή που δημιουργείται είναι πλάτους μόλις ενός χιλιοστού και είναι ορατή μόνο εάν ο ασθενής ξυρίσει τελείως το κεφάλι του.

Το αποτέλεσμα της διαδικασίας είναι εντελώς φυσικό και η εικόνα του ασθενούς αισθητικά άρτια. Εξασφαλίζεται η μέγιστη επιβίωση των τριχοθυλακίων. Τα νέα τριχοθυλάκια παίρνουν τη μορφή της παλιάς τρίχας και συνεχίζουν τον κύκλο της αύξησής τους φυσιολογικά καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του ατόμου.Απαιτούνται περίπου 4 μήνες μέχρι να αρχίσουν να φυτρώνουν οι νέες τρίχες και η τελική διαμόρφωσή τους γίνεται περίπου μέχρι και για διάστημα ενός έτους.

O γιατρός που θα αναλάβει την επέμβαση απαιτείται να έχει ιδιαίτερη εξειδίκευση κι εκπαίδευση, εμπειρία και αντίληψη ώστε το αποτέλεσμα να βγει όσο το δυνατόν πιο άριστο και φυσικό.

Στάδια της μεθόδου

 •  Αρχικά σχεδιάζεται η λωρίδα του δέρματος που θα αφαιρεθεί (strip)
 • Πραγματοποιείται τοπική αναισθησία κατά μήκος της λωρίδας (strip).
 • Γίνεται η λήψη της λωρίδας του  δέρματος-τριχοθυλακίων (strip).
 • Τέλος, γίνεται επεξεργασία των μοσχευμάτων και τοποθέτηση των τριχοθυλακίων.

Το μειονέκτημα της μεθόδου είναι ο σχηματισμός της ουλής που παραμένει στο πίσω μέρος του τριχωτού για πάντα. Τελευταία, παρατηρείται το φαινόμενο οι ασθενείς που έχουν υποβληθεί σε μεταμόσχευση μαλλιών με τη μέθοδο strip-FUT, να προσφεύγουν σε ειδικούς γιατρούς προκειμένου να αποκαταστήσουν την ουλή που έχει δημιουργηθεί. Η πιο κατάλληλη μέθοδος για την αποκατάσταση της ουλής και επιπλέον πύκνωσης της κεφαλής αποτελεί η μέθοδος FUE. Η μέθοδος FUE είναι πιο σύγχρονη και επαναστατική μέθοδος από τη FUT. Η τεχνική που χρησιμοποιείται για την τοποθέτηση των τριχοθυλακίων είναι  και στις δύο μεθόδους είναι η ίδια : λαβίδα ή implanter.

 

Icon

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΕΙΣ ΜΑΛΛΙΩΝ

20+
χρόνια
εμπειρίας

Στη μεταμόσχευση μαλλιών ο δερματολόγος – αφροδισιολόγος Dr. Καραλέξης παρέχει σύγχρονες υπηρεσίες στη Derma Hair Clinic.

Επικοινωνία

 • Διεύθυνση:
  Παπαδιαμαντοπούλου 4 &
  Βασ. Σοφίας,
  Μέγαρο Μουσικής
 • Τηλέφωνο: +30 210 723 2932
 • Email: info@dermahair.gr
 • Δευ-Παρ: 09.00-21.00
  Σάββατο: 09.00-16.00
  Κυριακή: Κλειστά
ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ
ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ