ΜΕΝΟΥ

Μεταμόσχευση μαλλιών

Επικοινωνήστε με τη Derma Hair Clinic

Ο Δρ. Καραλέξης απαντάει ο ίδιος ως ειδικός σε ερωτήματα που αφορούν στη μεταμόσχευση μαλλιών ή σε άλλες θεραπείες.

Η επικοινωνία μαζί μας γίνεται με πολλούς τρόπους. Επιλέξτε τον καλύτερο για εσάς. Ευχαριστούμε για την παραμονή στον παρόντα ιστότοπο και θα χαρούμε να σας δούμε από κοντά στη DERMA HAIR CLINIC για μία δωρεάν ενημέρωση δια ζώσης.

Συμμετοχή της Derma Hair Clinic στο Συνέδριο της Δερματοχειρουργικής Εταιρείας

Κοινοποίηση

Ο δερματολόγος κύριος Καραλέξης εκ μέρους της κλινικής Derma Hair συμμετείχε στο πανελλήνιο συνέδριο της Δερματοχειρουργικής εταιρείας που έλαβε χώρα από τις 10 – 12 Φεβρουαρίου 2023 στο μέγαρο μουσικής Αθηνών. O Κος Καραλέξης αφενός συμμετείχε στο προεδρείο του κύκλου εργασιών που αφορούσε την τριχόπτωση και την μεταμόσχευση μαλλιών μαζί με τους εκλεκτούς συναδέλφους δερματολόγους κύριο Νεαμονιτό και κυρία Χασάπη. Κατόπιν ανέβηκε στο βήμα όπου μίλησε επί 15 συνεχόμενα λεπτά για το θέμα «ενδείξεις μεταμόσχευσης μαλλιών». Το συνέδριο παρακολούθησαν εκατοντάδες  δερματολόγοι  από όλη την Ελλάδα κι ήταν κατά γενική ομολογία υψηλού επιπέδου.
Στην ομιλία έγιναν αναφορές στις ενδείξεις και κυρίως στις ρεαλιστικές προσδοκίες των υποψηφίων για μεταμόσχευση μαλλιών. Το κλινικό στάδιο της αραίωσης το οποίο βρίσκεται ένα άτομο είναι πολύ σημαντικό για την επιλογή και για το τελικό αποτέλεσμα. Επιπρόσθετα η δότρια χώρα από όπου  αφαιρούνται τα τριχοθυλάκια πρέπει ναναι πυκνότητας τουλάχιστον 60 τριχοθυλακίων ανά τετραγωνικό εκατοστό. Η σωστή ηλικία από την οποία ξεκινάμε την μεταμόσχευση μαλλιών είναι η ηλικία των 25 όπου έχει γίνει η πρώτη εγκατάσταση της αλωπεκίας. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η ανδρογενετική  αλωπεκία είναι ένα προοδευτικά εξελισσόμενο φαινόμενο και πρέπει να κάνουμε μια σωστή στρατηγική στο σχεδιασμό έτσι ώστε το αποτέλεσμα να αντέχει στο χρόνο.
Στην τριχόπτωση των μαλλιών τα τελευταίο χρόνια έχουν γίνει σημαντικά βήματα. Έτσι εκτός από την μινοξιδίλη και την φιναστερίδη  σε τοπική εφαρμογή έχει ξεκινήσει και η εφαρμογή της λατανοπρόστης  η οποία είναι μία ουσία που βοηθάει πάρα πολύ την αλωπεκία στις γυναίκες. Μία νέα ουσία η οποία χορηγείται από του στόματος και έχει δείξει καλά αποτελέσματα στην αραίωση των μαλλιών στις γυναίκες είναι η μπικαλουταμίδη( bicalutamide). Η ουσία αυτή είναι καλά ανεκτή από τον οργανισμό και ξεκινάει μετά από δύο μήνες την βελτίωση της τριχόπτωσης και την αύξηση του όγκου και της πυκνότητας των τριχών στα γυναικεία μαλλιά. Επιπρόσθετα δεν έχει παρενέργειες όπως τα παλιότερα φάρμακα που χορηγούνταν στις γυναίκες.
Στο συνέδριο έγινε αναφορά για την χορήγηση της μινοξιδίλης σε μορφή κάψουλας για άντρες και για γυναίκες. Η μινοξιδίλη για πολλά χρόνια χορηγείται σε τοπική εφαρμογή, ενώ τα τελευταία δύο χρόνια έλαβε έγκριση και για χορήγηση από το στόμα. Η δράση της ξεκινάει δύο μήνες μετά την αρχική χορήγηση. Η δόση που χρησιμοποιείται ευρέως τους άντρες είναι τα 2,5 mgr  την ημέρα, ενώ για τις γυναίκες είναι 1 mg την ημέρα. Η μινοξιδίλη μπορεί να συγχορηγηθεί και μ’ άλλα φάρμακα όπως η bicalutamide και η φιναστερίδη από το στόμα. Επίσης μπορεί να χορηγηθεί χώρις κανένα πρόβλημα μαζί με την σπιρανολακτόνη  για την αντιμετώπιση της γυναικείας αλωπεκίας.
Ένα ακόμα φάρμακο που χρησιμοποιείται αποκλειστικά και μόνο για την γυναικεία τριχόπτωση είναι η ντουταστερίδη( dutasteride) με το εμπορικό όνομα avodart σε δόση 0,5 mgr την ημέρα. Το φάρμακο αυτό αντενδείκνυται για τους άντρες γιατί μπορεί να επηρεάσει την γονιμότητα και να προκαλέσει γυναικομαστία.

Φόρμα Επικοινωνίας

info@atwa.gr